| Datum: | 3 oktober 2025 tot 12 oktober 2025 |
| Tijd: | 17:00 uur tot 22:00 uur |
Week van de streek
Voor de viewrde keer organiseert Het Gemaal de Week van de Streek: tien dagen in het teken van producten van dichtbij. Met producten van lokale boeren, slagers, brouwers, wijnmakers en andere makers uit de regio stellen we een menu samen dat de streek op z’n best laat proeven.
Wij vinden we het belangrijk om lokaal, biologisch en verantwoord eten te steunen én te serveren. Daarom zoeken we actief de samenwerking op met producenten en ondernemers die met zorg en aandacht werken – voor hun product, voor de omgeving en voor de toekomst.
Kom proeven waar de streek toe in staat is. Van eerlijke ingrediënten tot ambachtelijke smaken – dichtbij smaakt gewoon beter.
Het menu:
Pastrami van ganzenborst • gestoofde ganzenbout • gekarameliseerde uien chutney • rucola • crostini
Vega : Carpaccio van gepofte biet • gekarameliseerde uienchutney rucola crostini en gorgonzola
Ingrediënten van Dordtse jagers & Jan Willemsens
Groenten curry
Ingrediënten van Zorg boerderij de Zuidpunt, Stadslandbouwpark Oude Beer & Els hoeve
Tortelloni • rivierkreeft • aardappel in bisqueschuim
Vega: Ravioli • gepofte aubergine boterjus • gefrituurde uien • pijnboompitten
Ingrediënten van Naturon & Jan Willemsens
Sukade van het limousine rund • jus van zwarte knoflook • aardappelgnocchi • andijvie • krokante pancetta
Vega: Aardappelgnocchi • kruidige tomatensaus • geroosterde groenten • burrata • krokante parmezaan
Ingrediënten van Cowporation, Zorgboerderij de Zuidpunt, Landzicht, Stadslandbouwpark Oude Beer
Pompoentaart • boerenyoghurtijs • honing
Ingrediënten van Zorgboerderij de Zuidpunt & Cowporation